Personalen

 

PERSONAL

Vi som jobbar här på Grundet bor på öar i närheten. Under sommarveckorna då matserveringen har öppet tar vi in lite mer personal, en del bor långt-bort-i-stan.

Oftast när man jobbar här bor man kvar, vi huserar på övervåningen av Sjöstugan. Arbetet kan ibland vara slitigt då det är ett trångt litet kök som det blir väldigt varmt i när det är sådant väder. Vi bor och arbetar i hop och då gäller det att man gillar varandra och det gör vi!!

DRICKSRESOR

I bland händer det att folk lämnar dricks, tack så mycket, för de pengarna gör vi personalresor. Då får vi rå om varandra ännu mer och hinner umgås och ha trevligt samt utvärdera sommarsäsongen och planera inför kommande.

2018 gick dricksresan till Island och uttrycket att om du inte gillar vädret, vänta 10 minuter så kommer det ett nytt! Det gällde alla dagar utom när vi var på ridutflykt…. Vi hade en superhärlig resa!

 

2016 var vi i Dubrovnik, vi var ett glatt gäng som guidade varandra på olika sevärdheter och om skolväsendet, statsskick, historia mm. Vi hann också utvärdera föregående säsong och dra upp riktlinjer för kommande. Vi var på en dagsutflykt med båt och då passade några av oss på att bada. Härligt!

415145A6-5F6C-4790-964D-E90A7ECF8D28   31BE1834-D0E1-4922-9C50-1926477D3916   490FE9BD-BF3B-4FD6-8260-B846E25971B1

På vår resa till Istanbul 2014 var vi 14 stycken som var med. Alla hade fått en sevärdhet i läxa så vi guidade varandra och hann se Hagia Sofia, Blå moskén, Cisternen, Stora basaren, Muren, Topkapi, Istiklal, Bosporen, Hippodromen och lite till. Vi hade det toppen!

10492087_719933938096404_2472492826724373764_n

Två år tidigare var vi i Italien där vi hyrde bilar och körde tvärs över landet för att besöka en vingård som vi har vin från. Vi hann också med att besöka Rom med allt vad det innebär.

bild(46)bild(44)

Ett par år tidigare var vi i Budapest, efter tips från en gäst. Vi har drömt om allt ifrån Maldiverna till Kurrekurreduttön… Det närmaste vi har kommit var Rhodos efter tre års sparande, vi har också varit i Helsingfors och lite kortare utflykter till Ornö krog eller roliga föreställningar bla på Cirkus i Stockholm och senast Hamburger Börs, tack Tine!

PERSONALSTYRKAN

Sommaren 2017

Sommaren 2016 kom det en del nya och en del nygamla. Emelie jobbade under våren på konferenserna och när förberedlseveckan startade dundrade ett stort gäng in. Elsa som nu är den som varit här längs gjorde comeback under några veckor och många andra trotjänare slet på; Anette och Lisa hade många veckor, Sabina ställer som vanligt upp och Johanna K, Linnea H, Linnea W, Fatuma, Mathilda, Gustav, Theodor och Doris har alla levererat som vanligt. Nya i gänget för i år var; Johanna F som smygstartade lite under våren, Elin, Hanna och Elinor. Det är mycket nytt att lära sig men de klarade sommaren galant! Arvid var ny sommarjobbare åt Skärgårdsstiftelsen och han smälte också bra in i gänget. Rasmus och Ivar var på besök ett par dagar och även Sofia kikade förbi.

Sommaren 2014 ser laguppställningen ut ungefär som vanligt! Stina och Lisa har jobbat lite under våren, under förberedelseveckan dök Johanna H och Fatuma upp och även våra sommarjobbare Rasmus, Theo och Ivar. Ivar som avlöses av Gustav flyttar in i köket. Sofia kommer för sjätte året i rad och Linnea och Johanna K sliter också under sommaren. När juli kommer så är det även tradition att Anette anländer till ön. Nu kör vi!

bild(37)bild(38)

 

Sommaren 2013 har vi haft en superbra besättning! Lisa kom farandes från Linköping redan i maj och har jobbat och slitit med allt från skolklasser till kontorsgöromål. Stina har också varit här under försäsong,  högsäsong och nu under eftersäsong och sliter som få. Sofia kom lagom till förberedelseveckan och fick ta ett större ansvar nu som gammal i gården. Sabina körde från början, tog en paus och återkom i slutet och vår nya Johanna har verkligen knogat på hela sommaren. Gamla Johanna kom under några dagar och bakade och fixade. Linnea kom inhoppandes i mitten av sommaren och fick en rivstart. Anette har varit här hela juli som vanligt och lyckts klämma av riktigt många timmar. Doris har kommit troget två dagar i veckan och även hjälpt till bröllop. Sara har varit ett nytillskott som verkligen uppskattas av alla. Många tomglas har hon släpat över ön… I början av sommaren förgylde även Ivar och Theo våra dagar med ett idogt målande och fixande av bänkbord mm. Lena och Marita har som vanligt kört lite bröllop och även systrarna Sisters; Titti och Ninni kom som räddande änglar när energin började tryta. Anna hoppade också in en hedersvärd dag. Strömavbrottsdagen… Annika kom i slutet och såg till att doktorn höll sig borta, allt enligt det gamla skärgårdsordspråket- en chokladbiskvi om dagen håller doktorn borta!!

bild(49) bild(48)

Tack alla som verkligen slitit och kämpat denna sommar! Framför allt gänget som överlevde dagen med 9 timmars strömavbrott och lyckades ändå servera över 200 personer mat och dessutom med humöret i behåll!! Tack också för alla glada skratt som vi har avverkat! Lottenz i mitten av juli var ju oförglömligt.

bild(45)bild(47)

Sommaren 2012 har vi en enastående laguppställning! Mycket gammalt och lite nytt. Stina och Johanna fortsätter kämpa på efter en vår med konferensgäster, Elinor har lämnat plugget för ett tag, CarolinE kommer som gubben ur lådan lite då och då. Lisa har tagit studenten och bor här hela sommaren, Sofias planer blev ändrade så hon kommer också farande vilken dag som helst, Anette tycker att sommarlov är långa och att omväxling förnöjer, Nya i laget är Sabina och Camilla som önskar välkomna i laget, Doris gör verkligen comeback. Vi hoppas att vi får se vår Lena här under sommaren, någon måste gå med tomglas och vattna blommor! Vi ser också fram emot ett besök av öpolisen kusin Annika. Vi saknar dock några gamla trotjänare, Elsa som varit här alla somrar sedan 2005, Karin som slitit hund många långa somrar och även Jonna som varit här till och från. Vi blir också glada om vi får se Anna och Johan här några dagar när vi behöver lite ny energi. Tack alla! Mången nämnd och ingen glömd.

 

.

Lämna ett svar