Långviksskär

Sommaren 2022 hyrs tyvärr inte husen på Långviksskär ut pga ägarbyte och renovering.

Långviksskär är en ö öster om Nämdö i yttersta skärgården. Ön är bla  känd för att Axel Sjöberg vistats där periodvis under nästan 40 år och skildrat skärgården runt om i både konst och fotografier. Den legendariske båtbyggaren Frans Öhman som levde på ön mellan 1859-1951 sägs ha byggt mellan 350-400 båtar. Ättlingar till honom bor fortfarande kvar på ön. Den amerikanske ministern W-W Thomas köpte under andra halvan av 1800-talet delar av ön som sedan såldes till Skärgårdsstiftelsen 1983.

KRONSTUGAN

 Här finns det två små lägenheter med fyra bäddar i varje. I varje lägenhet finns det kök och köksutrustning för fyra personer.Gasolkyl och spis. Vatten hämtar man i pumpen och lyse får man från fotogenlyktor och ljus. Pittoreskt så det förslår! Egen altan med utemöbler.

 

HUGOS STUGA

I byn ligger Hugos stuga. En väldigt charmig stuga utan el och rinnande vatten. Vatten hämtar man i pumpen och fotogenlyktorna sprider ett mysigt sken. Fin utsikt och en härlig trädgård. Här finns det två sovrum på övervåningen och på bottenplan kök och samlingsrum.

 

 

 

Lämna ett svar